Mousse z mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mousse z mrkve
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64727 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 105,1mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 445,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mousse z mrkve postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou šalotku a na kostičky nakrájený zázvor osmahneme v horkém oleji. Osolíme, osladíme a opepříme špetkou cayenského pepře. Dusíme, až se tekutina vsákne. |
2 | Vejce smícháme se msetanou, přidáme podušenou směs a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a nasekanou petržel. |
3 | Máslem vymažeme asi 6 vhodných formiček a směs do nich rozdělíme. |
4 | Formičky urovnáme do pekáče s horkou vodou tak, aby voda sahala jen do poloviny formiček. |
5 | V troubě vyhřáté na 170°C necháme pěnu tuhnout 40-50 minut. |
Poznámka
Voda podle potřeby.