Pečené bylinkové brambůrky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené bylinkové brambůrky
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6473 |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené bylinkové brambůrky postup přípravy receptu:
1 | Malé brambory, nejlépe zámecké, omyjeme a ve slupce |
2 | vaříme 10 minut. Osušíme, rozložíme na plech s pečícím papírem a každou zmáčkneme aby pukla. |
3 | Zakapeme olejem, posypeme solí a čerstvě mletým pepřem. |
4 | Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 20 minut. |
5 | Ozdobíme rozmarýnem. |