Jednoduchý recept

Vepřový řízek s cibulovou oblohou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64734
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
3% Sacharidy 11 g
53% Tuky 40 g
14% Sodík 280 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřový řízek s cibulovou oblohou postup přípravy receptu:

1

Vepřové řízky z kýty z obou stran osmažíme v horkém oleji, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C.

2

V pánvi po smažení řízků rozehřejeme máslo a osmažíme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme ji, opepříme a postupně přiléváme víno a smetanu. Nakonec přilijeme ještě trochu mléka a omáčku povaříme do zhoustnutí.

3

Řízky pokryjeme cibulovou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě.

4

Troubu vypneme a maso v ní necháme chvíli odležet.

5

Řízky upravíme na talíře a podáváme s vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept