Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64742 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
30 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 696,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 59,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách kotlety bez kosti. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě. |
2 | Ve stejné pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Vmícháme provensálské koření, rajčata a přilijeme víno. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a osladíme. |
3 | Kotlety včetně šťávy přidáme k omáčce a pod pokličkou zvolna dovaříme doměkka. Během vaření kotlety jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou. |