Jednoduchý recept

Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64742
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Provensálské koření
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
2% Sacharidy 7 g
33% Tuky 24 g
18% Sodík 351 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách kotlety bez kosti. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

2

Ve stejné pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Vmícháme provensálské koření, rajčata a přilijeme víno. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a osladíme.

3

Kotlety včetně šťávy přidáme k omáčce a pod pokličkou zvolna dovaříme doměkka. Během vaření kotlety jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept