Přírodní jehněčí kotletky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní jehněčí kotletky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64744 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
640 g | Jehněčí kotlety |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 634kJ
0% Sacharidy 0 g
39% Tuky 30 g
14% Sodík 288 mg
52% Bílkoviny 29 g
Uhlovodany | 97,2mg |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 494,7mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní jehněčí kotletky postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety podél žeber nařízneme a maso uvolníme až k obratlům. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji kotlety z obou stran zprudka osmažíme. |
3 | Usmažené kotlety podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Ihned podáváme. |