Jemná vinná pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná vinná pěna
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64748 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
8% Sacharidy 28 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 18 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 77,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Jemná vinná pěna postup přípravy receptu:
1 | Víno vlijeme do kastrůlku, přisypeme cukr a necháme chvíli stát. Přidáme žloutky, rozkvedláme je a kastrůlek postavíme do horké vodní lázně. Stále kvedláme, až se víno napění a zhoustne - nesmíme vařit. |
2 | Pěnu ihned odstavíme, aby se nesrazila. Ihned podáváme. |
Poznámka
Vinnou pěnu připravujeme těsně před podáváním.