Jednoduchý recept

Jemná vinná pěna

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64748
Kategorie: Pěny

Ingredience

100 g Cukr krupice
4 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
8% Sacharidy 28 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 18 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jemná vinná pěna postup přípravy receptu:

1

Víno vlijeme do kastrůlku, přisypeme cukr a necháme chvíli stát. Přidáme žloutky, rozkvedláme je a kastrůlek postavíme do horké vodní lázně. Stále kvedláme, až se víno napění a zhoustne - nesmíme vařit.

2

Pěnu ihned odstavíme, aby se nesrazila. Ihned podáváme.

Poznámka

Vinnou pěnu připravujeme těsně před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept