Zdravý recept

Valašská ščedračka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6475

Ingredience

12,6 g Houby sušené
50 g Hrušky sušené
100 g Hrách loupaný
1 kávová lžička Sůl
50 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 674kJ
9% Sacharidy 33 g
1% Tuky 1 g
10% Sodík 195 mg
13% Bílkoviny 7 g

Valašská ščedračka postup přípravy receptu:

1

Namočíme si přes noc hrách.

2

Druhý den jej propláchneme a uvaříme do změknutí.

3

Do 1 litru vody dáme uvařit předem namočené sušené švestky a hrušky, přidáme malé množství soli.

4

Namočíme asi na 10 minut houby do menšího množství vody v hrnečku.

5

Polévku přecedíme a prolisujeme do ní přes síto, hrách a uvařené ovoce.

6

Přidáme hrst nadrobno nakrájených namočených hub a necháme chvíli povařit.

Poznámka

Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu a švestek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept