Valašská ščedračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašská ščedračka
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6475 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
12,6 g | Houby sušené |
100 g | Hrách loupaný |
50 g | Hrušky sušené |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 251,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky sušené, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hrách loupaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašská ščedračka postup přípravy receptu:
1 | Namočíme si přes noc hrách. |
2 | Druhý den jej propláchneme a uvaříme do změknutí. |
3 | Do 1 litru vody dáme uvařit předem namočené sušené švestky a hrušky, přidáme malé množství soli. |
4 | Namočíme asi na 10 minut houby do menšího množství vody v hrnečku. |
5 | Polévku přecedíme a prolisujeme do ní přes síto, hrách a uvařené ovoce. |
6 | Přidáme hrst nadrobno nakrájených namočených hub a necháme chvíli povařit. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu a švestek.