Jednoduchý recept

Domácí višňovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64751
Kategorie: Ovocná vína a likéry

Ingredience

500 g Cukr moučkový
5 ks Hřebíček
1 l Líh konzumní
2 ks Skořice celá
2 l Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 649kJ
22% Sacharidy 81 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
4% Bílkoviny 2 g

Domácí višňovka postup přípravy receptu:

1

Do větší čisté láhve (např. od okurek) vsypeme 2l višní. Přidáme několik rozdrcených višňových pecek, celou skořici, hřebíčky a vše zasypeme moučkovým cukrem. Přilijeme pálenku (nebo líh) a láhev zazátkujeme korkovou zátkou.

2

Na teplém, slunném místě necháme višňovku stát 4 týdny, potom slijeme přes filtr nebo plátýnko do čistých lahví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept