Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka se sardelkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64759
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Paprika mletá sladká
60 g Protlak rajčatový sterilovaný
1 ks Sardelové řezy
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
30 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 627kJ
4% Sacharidy 13 g
9% Tuky 7 g
31% Sodík 628 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rajčatová omáčka se sardelkou postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme částí vody a zvolna povaříme dohladka.

2

Potom přidáme rajčatový protlak rozmíchaný ve zbylé vodě a chvíli povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou sardelku, mletou papriku a víno. Omáčku podle chuti osolíme a okořeníme špetkou tymiánu.

Poznámka

Podáváme k vařenému masu nebo k pečenému rybímu filé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept