Jednoduchý recept

Telecí řízky v bylinkovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64760
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sodovka
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 460kJ
1% Sacharidy 2 g
29% Tuky 21 g
17% Sodík 330 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky v bylinkovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Řízky z telecí kýty na okrajích nařízneme, maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.

2

V misce rozmícháme osolená vejce s moukou, sodovkou a nasekanou petrželkou.

3

Řízky namáčíme do připraveného těstíčka a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Když těstíčko nahoře ztuhne, maso obrátíme a smažíme z druhé strany dozlatova. Znovu obrátíme a dosmažíme na první straně.

Poznámka

Podáváme s různě upravenými bramborami, doplníme čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept