Skopové kotlety na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kotlety na červeném víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64761 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Nové koření celé |
3 ks | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
600 g | Skopové kotlety |
40 g | Skopový lůj |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 97,7mg |
Vláknina | 956,8mg |
Vitamín A | 72,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Protlak rajčatový sterilovaný, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skopový lůj nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kotlety na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Skopové kotlety naklepeme a osolíme. |
2 | Na pánvi rozpustíme nakrájenou slanunu a lůj, přidáme kotlety a opečeme je po obou stranách. Maso vyjmeme. |
3 | Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, rajčatový protlak, koření a přilijeme víno. Vrátíme zpět kotlety a dusíme doměkka. |
4 | Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zaprášíme hrubou moukou, zředíme vodou a přecedíme na kotlety. |
Poznámka
Voda na zředění - podle potřeby. Vhodnou přílohou jsou knedlíky nebo brambory.