Huspenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Huspenina
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6478 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek mražený |
2 ks | Mrkev kořen |
10 ks | Nové koření celé |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurky nakládané |
10 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vepřové koleno |
6 ks | Vepřové nožičky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 880,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hrášek mražený, Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Vepřové nožičky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Huspenina postup přípravy receptu:
1 | Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev. |
2 | Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí. |
3 | Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny. |
4 | Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout. |
5 | Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem. |