Jehněčí kotlety na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na houbách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Houby čerstvé |
600 g | Jehněčí kotlety |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 863,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 46,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na houbách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, nakrájené houby podusíme na části másla, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. |
2 | Jehněčí kotlety mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a zakapeme citronovou šťávou. Opečeme je na zbylém másle po obou stranách dozlatova. |
3 | Opečené kotlety urovnáme na mísu a každou kotletu potřeme rajčatovým protlakem a poklademe podušenými houbami. |
4 | Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme. |
5 | Šťávu podáváme zvlášť. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.