Kančí kotlety přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kotlety přírodní
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
1 g | Jalovec |
1500 g | Kančí pečeně |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
80 g | Tuk |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 129,1mg |
Draslík | 618,0mg |
Vláknina | 715,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí pečeně, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kotlety přírodní postup přípravy receptu:
1 | Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce opečeme na tuku po obou stranách a vyjmeme. |
2 | Cibuli nakrájíme na drobno, na tuku od opékání ji osmahneme dorůžova a zalijeme vodou. Vložíme opečené kotlety, osolíme a okořeníme mletým pepřem a jalovcem a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka. |
3 | Kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme světlou zásmažkou z poloviny dávky másla a z prosáté mouky. Rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Před koncem varu šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme ji na kotlety. |
5 | Nakonec přidáme zbylé máslo a pokrm ještě velmi krátce podusíme. |