Růžičková kapusta s máslem a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s máslem a strouhankou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64804 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Kapusta růžičková |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 12,5mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu zbavenou zvadlých listů dobře omyjeme. Růžičky povaříme v osolené 10-15 minut, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Strouhanku nasucho opražíme v pánvi. |
3 | Uvařenou kapustu přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masům.