Jednoduchý recept

Chřest se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64805
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kg Chřest zelený
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 244kJ
4% Sacharidy 14 g
34% Tuky 26 g
10% Sodík 204 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chřest se smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý chřest nakrájíme na kousky dlouhé 1-2cm. Připravený chřest povaříme v osolené vodě 10-15 minut, vyjmeme a část vody odlijeme.

2

Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zbylé vody z vaření chřestu a chvíli povaříme.

3

Do povařené omáčky vložíme chřest, omáčku osolíme, opepříme a přidáme máslo. Okořeníme muškátovým oříškem a už nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept