Vepřová pečeně na sardelích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na sardelích
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 6481 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 ks | Sardelové řezy |
50 g | Slanina vepřová |
750 g | Vepřová pečeně |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 210,7mg |
Draslík | 909,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 694,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Vepřová pečeně, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně na sardelích postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné sardele utřeme s máslem, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme v paprice. |
2 | Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme klínky obalené slaniny, potřeme sardelovou pastou. |
3 | Očištěnou cibuli nakrájíme, dáme na pekáč, vložíme na ni připravené maso a pečeme. Z počátku bez podlévání, později podlijeme a dopečeme do měkka. |
4 | Jakmile maso je měkké, vyndáme ho, šťávu přelijeme do smetany rozmíchané v hrnku s moukou a povaříme za stálého míchání. Citrónovou šťávou hotovou omáčku zakapeme. |
5 | Maso nakrájíme na plátky, přelijeme ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme rýži, jemné knedlíky nebo makaróny posypané osmaženou strouhanou houskou.