Jednoduchý recept

Vepřová pečeně na sardelích

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 6481
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
3 ks Sardelové řezy
50 g Slanina vepřová
750 g Vepřová pečeně
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 506kJ
2% Sacharidy 8 g
94% Tuky 71 g
75% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g

Vepřová pečeně na sardelích postup přípravy receptu:

1

Vykostěné sardele utřeme s máslem, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme v paprice.

2

Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme klínky obalené slaniny, potřeme sardelovou pastou.

3

Očištěnou cibuli nakrájíme, dáme na pekáč, vložíme na ni připravené maso a pečeme. Z počátku bez podlévání, později podlijeme a dopečeme do měkka.

4

Jakmile maso je měkké, vyndáme ho, šťávu přelijeme do smetany rozmíchané v hrnku s moukou a povaříme za stálého míchání. Citrónovou šťávou hotovou omáčku zakapeme.

5

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Jako přílohu podáváme rýži, jemné knedlíky nebo makaróny posypané osmaženou strouhanou houskou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept