Cappuccino - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cappuccino
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64812 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
7 g | Káva zrnková |
80 ml | Voda pitná |
Na pěnu | |
---|---|
80 ml | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 50 kcal
Kilojoule 208kJ
1% Sacharidy 4 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 3,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 496,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Káva zrnková, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cappuccino postup přípravy receptu:
1 | V nerezové konvičce našleháme pomocí trysky u kávovaru vychlazené mléko do pěny (měla by mít teplotu asi 70 °C). |
2 | Zrnkovou kávu umeleme a v kávovaru z ní připravíme do vyhřátého šálku kávu. Poté opatrně přiléváme našlehané mléko. |