Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64813

Ingredience

1.těsto
2 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
250 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Víno bílé
2.těsto
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
Na drobenku
40 g Cukr krupice
40 g Máslo čerstvé
100 g Pšeničná mouka hrubá
Na namáčení
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
2 kávová lžička Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Hrozinky
30 ml Rum
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 300kJ
22% Sacharidy 80 g
57% Tuky 43 g
12% Sodík 238 mg
34% Bílkoviny 19 g

Buchty postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Suroviny na první těsto zpracujeme do hladkého, nelepivého těsta a necháme pod utěrkou vykynout.

3

V misce vpracujeme do másla mouku a vzniklé těsto vmícháme do vykynutého těsta a necháme ještě kynout.

4

V mezičase připravíme drobenku. Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem.

5

Na pomoučeném vále tvoříme z placky větší kolečka, plníme tvarohovou náplní a dobře spojíme. Každou buchtu namočíme hladkou stranou v rozšlehaném vejci a namáčíme v drobence. Klademe na plech (drobenkou nahoru) a pečeme dozlatova

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept