Buchty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64813 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
1.těsto | |
---|---|
2 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
250 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
2.těsto | |
250 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na drobenku | |
40 g | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na namáčení | |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
30 ml | Rum |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 324,5mg |
Draslík | 189,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 306,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 329,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Cukr krupice, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchty postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Suroviny na první těsto zpracujeme do hladkého, nelepivého těsta a necháme pod utěrkou vykynout. |
3 | V misce vpracujeme do másla mouku a vzniklé těsto vmícháme do vykynutého těsta a necháme ještě kynout. |
4 | V mezičase připravíme drobenku. Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem. |
5 | Na pomoučeném vále tvoříme z placky větší kolečka, plníme tvarohovou náplní a dobře spojíme. Každou buchtu namočíme hladkou stranou v rozšlehaném vejci a namáčíme v drobence. Klademe na plech (drobenkou nahoru) a pečeme dozlatova |