Omeleta s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s anglickou slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64818 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 513,7mg |
Draslík | 222,1mg |
Vláknina | 296,0mg |
Vitamín A | 576,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky rozkvedláme v mléce s moukou a špetkou soli. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Na pánvi rozpálíme kostičky anglické slaniny a přilijeme připravené těstíčko. Když se zapeče, omeletu obrátíme. Pečeme ji po obou stranách dorůžova. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.