Jednoduchý recept

Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6482
Kategorie: Sekaná

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Maso mleté - mix
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 060kJ
16% Sacharidy 59 g
57% Tuky 43 g
3264% Sodík 65 g
47% Bílkoviny 26 g

Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Masa zbavíme šlach, nakrájíme přes vlákno a za střídavého vkládání do mlýnku umeleme. Žemle namočíme do studené vody, dobře vymačkáme a umeleme na závěr po masu.

2

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle. Přidáme k namletému masu, osolíme, opepříme, přidáme lehce osmahnutou petrželovou nať, přimícháme rozšlehaná vejce (1 bílek dáme stranou na potření pečeně), slaninu rozkrájenou na drobné kostičky. Vše řádně rozmícháme a dle potřeby přidáme strouhanou housku.

3

Z takto připravené směsi vytvoříme dvě šišky, které vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme zhruba hodinu za častějšího podlévání a polévání.

4

Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a chvilku povaříme.

5

Jako přílohu podáváme dušené brambory a zelí.

Poznámka

Mleté maso vytvoříme z poloviny vepřového a poloviny hovězího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept