Jednoduchý recept

Pomazánka z telecích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64820

Ingredience

1 kg Játra telecí
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 167kJ
1% Sacharidy 4 g
18% Tuky 13 g
15% Sodík 295 mg
61% Bílkoviny 34 g

Pomazánka z telecích jater postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěná a omytá telecí játra dvakrát přemeleme na masovém strojku.

2

K mletým játrům přidáme přepuštěné sádlo, celá vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

3

Připravenou hmotou naplníme čisté sklenice do tří čtvrtin, uzavřeme a sterilujeme 2 dny za sebou vždy 1 hodinu.

4

Pomazánku uchováme na chladném místě.

Poznámka

Můžeme přidat koření podle vlastní chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept