Pomazánka z telecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z telecích jater
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64820 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kg | Játra telecí |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 724,2mg |
Draslík | 483,1mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 49g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z telecích jater postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očištěná a omytá telecí játra dvakrát přemeleme na masovém strojku. |
2 | K mletým játrům přidáme přepuštěné sádlo, celá vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
3 | Připravenou hmotou naplníme čisté sklenice do tří čtvrtin, uzavřeme a sterilujeme 2 dny za sebou vždy 1 hodinu. |
4 | Pomazánku uchováme na chladném místě. |
Poznámka
Můžeme přidat koření podle vlastní chuti.