Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64826
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Droždí sušené
70 g Máslo čerstvé
180 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Mák - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
26% Sacharidy 95 g
27% Tuky 20 g
4% Sodík 84 mg
30% Bílkoviny 17 g

Briošky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

2

Všechny ingredience, počínaje od tekutých, dáme do pekárny a zvolíme program „těsto“.

3

Hotové těsto rozdělíme na kousky a tvoříme briošky. A na válu necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.

4

V předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené briošky necháme vychladnout na tácu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept