Mrkvance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvance
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64827 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
500 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
---|---|
80 g | Marmeláda jahodová |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 76,7mg |
Draslík | 99,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Marmeláda jahodová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvance postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, vsypeme cukr, vlijeme lžíci vlažného mléka, posypeme trochou mouky a necháme vykynout. Poté vlijeme zbylé mléko, vejce a jemně strouhanou mrkev. Vymícháme hladké, řídké těsto a necháme asi 40 minut kynout. |
2 | Z vykynulého těsta v rozpáleném tuku tvoříme malé placičky (případně užijeme lívanečník) a smažíme z obou stran dozlatova. |