Salsa Fresca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa Fresca
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6486 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa Fresca postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozkrojíme, zbavíme semínek, nadrobno nakrájíme, smícháme s nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, najemno nasekanou chilli papričkou bez semínek, limetovou šťávou, olejem a nasekaným koriandrem. |
2 | Ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme 30min odpočinout v lednici. |
3 | Salsu podáváme studenou nebo v pokojové teplotě ke grilovanému masu nebo zelenině. |