Punč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64863 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
3 ks | Badyán |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Džus pomerančový |
1 ks | Pomeranče |
150 ml | Rum |
3 ks | Skořice celá |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 399,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 257,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus pomerančový, Pomeranče, Rum, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Punč postup přípravy receptu:
1 | Džus vlijeme do hrnce a svaříme s kořením. Přilijeme víno a již necháme jen prohřát. Na závěr přilijeme rum a přidáme cukr. |
2 | V punči necháme přes noc louhovat koření. |
3 | Před podáváním zahřejeme a ozdobíme kolečkem pomeranče. |