Jednoduchý recept

Třená paštika z husích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64868
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

0,3 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra husí
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Sardelové řezy
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 973kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 583 mg
20% Bílkoviny 11 g

Třená paštika z husích jater postup přípravy receptu:

1

Očištěná, nakrájená husí játra dusíme na sádle doměkka.

2

Měkká játra vyjmeme a na sádle usmažíme vejce.

3

Potom játra i smažené vejce umeleme. Přidáme utřenou sardelku a vše třeme asi 20 minut. Do směsi vmícháme trochu husího sádla.

4

Do napěněné paštiky přisypeme mletou papriku, přidáme lžičku nastrouhané cibule, sůl a citronovou ěťávu. Ještě chvíli třeme.

5

Paštiku necháme ztuhnout v chladničce.

Poznámka

Paštika bude zvlášť jemná z tučnějších husích jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept