Třená paštika z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třená paštika z husích jater
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64868 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
0,3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Játra husí |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Sardelové řezy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 279,0mg |
Draslík | 182,8mg |
Vláknina | 405,5mg |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Husí sádlo, Játra husí, Paprika mletá sladká, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Třená paštika z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, nakrájená husí játra dusíme na sádle doměkka. |
2 | Měkká játra vyjmeme a na sádle usmažíme vejce. |
3 | Potom játra i smažené vejce umeleme. Přidáme utřenou sardelku a vše třeme asi 20 minut. Do směsi vmícháme trochu husího sádla. |
4 | Do napěněné paštiky přisypeme mletou papriku, přidáme lžičku nastrouhané cibule, sůl a citronovou ěťávu. Ještě chvíli třeme. |
5 | Paštiku necháme ztuhnout v chladničce. |
Poznámka
Paštika bude zvlášť jemná z tučnějších husích jater.