Salsa Verde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa Verde
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6487 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
10 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
10 ks | Máta |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 371,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Kapary sterilované, Máta, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa Verde postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme petrželku, bazalku, mátu, prolisovaný česnek, hořčici, slité kapary, ančovičkové filety, ocet, olej a rozmixujeme na hladkou kaši. |
2 | Ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout. |
3 | Salsu podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu nebo zelenině. |