Vepřové maso na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na žampionech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
7 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
400 g | Vepřová plec |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 392,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže dlouhozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji. |
2 | Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut. |
3 | Rýži uvaříme podle návodu. |
4 | Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut. |
5 | Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme. |
Poznámka
Voda podle potřeby.
Maso bylo výborné, šťavnaté. Nemělo to chybu. Babička hned chtěla recept. Díky za tip.