Jednoduchá paštika z telecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchá paštika z telecích jater
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64872 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra telecí |
1 špetka | Paštikové koření |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 g | Vepřový bok |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 551,4mg |
Draslík | 540,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 49g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřový bok, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchá paštika z telecích jater postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na nakrájené slanině a cibuli dusíme na kousky nakrájené vepřové maso a telecí játra doměkka. Vše potom rozemeleme na masovém strojku. |
2 | Do mleté směsi přidáme žloutek a strouhanku navlhčenou vínem. Osolíme a okořeníme paštikovým kořením. Třeme, až se paštika napění. |
3 | Paštikou naplníme čistou zavařovací láhev vymazanou sádlem. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 90 minut. |
Poznámka
Stejným způsobme připravíme paštiku i z vepřových jater. Pokud chceme paštiku uchovat delší dobu, vynecháme při přípravě strouhanku.