Jednoduchý recept

Jednoduchá paštika z telecích jater

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jednoduchá paštika z telecích jater 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64872
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Játra telecí
1 špetka Paštikové koření
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
50 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Vepřový bok
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 301kJ
4% Sacharidy 13 g
53% Tuky 40 g
20% Sodík 401 mg
57% Bílkoviny 32 g

Jednoduchá paštika z telecích jater postup přípravy receptu:

1

V kastrolu na nakrájené slanině a cibuli dusíme na kousky nakrájené vepřové maso a telecí játra doměkka. Vše potom rozemeleme na masovém strojku.

2

Do mleté směsi přidáme žloutek a strouhanku navlhčenou vínem. Osolíme a okořeníme paštikovým kořením. Třeme, až se paštika napění.

3

Paštikou naplníme čistou zavařovací láhev vymazanou sádlem. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 90 minut.

Poznámka

Stejným způsobme připravíme paštiku i z vepřových jater. Pokud chceme paštiku uchovat delší dobu, vynecháme při přípravě strouhanku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept