Jednoduchý recept

Dušená srnčí játra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64874
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Játra srnčí
500 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Sádlo vepřové škvařené
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 872 kcal
Kilojoule 3 648kJ
11% Sacharidy 38 g
104% Tuky 78 g
15% Sodík 299 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dušená srnčí játra postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá srnčí játra ponoříme do mléka na 30-60 minut.

2

Játra vyjmeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Protkneme je slaninou a potřeme česnekem.

3

V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme játra a dusíme je doměkka.

4

Měkká játra vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a přilijeme trochu vína. Osolíme a necháme přejít varem. Játra vložíme zpět do omáčky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept