Bramborový salát s tvarohovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s tvarohovou majonézou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64888 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Brambory vařené ve slupce |
20 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh jemný |
0,5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 460,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 414,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer bulvový, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s tvarohovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev a kousek celeru povaříme v troše vody doměkka a nakrájíme na kostičky. |
2 | Potom zeleninu promícháme s předem vařenými, na kostičky nakrájenými bramborami a spojíme tvarohovou majonézou. |
3 | Příprava majonézy: Měkký tvaroh a vařený žloutek prolisujeme do misky. Přilijeme mléko, osolíme, přidáme nasekanou pažitku a podle chuti citronovou šťávu. Majonézu dobře promícháme, nejlépe v elektrickém šlehači. |