Dušená mrkev s mletým hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev s mletým hovězím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hovězí maso mleté |
200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97,2mg |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 261,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev s mletým hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky a v troše vody podusíme doměkka. |
2 | K mrkvi potom přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí masa. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Asi bych to udělala opačně, první dusila maso a pak ke konci přípravy teprve přidala nastrouhanou mrkev. Je hotová hned.