Jednoduchý recept

Indiánské kořeněné jehněčí

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64895

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Garam masala
2,5 kg Jehněčí kýta
150 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kmín celý
5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Kurkuma
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl mořská
1 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 937 kcal
Kilojoule 3 922kJ
2% Sacharidy 7 g
87% Tuky 65 g
33% Sodík 652 mg
139% Bílkoviny 78 g

Indiánské kořeněné jehněčí postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme vše kromě kýty a rozmixujeme to na pastu.

2

Jehněčí maso potřeme touto vytvořenou marinádou. Necháme 4 hodiny (nebo přes noc) v lednici.

3

Poté setřeme marinádu. Grilujeme na grilu 25 minut, poté otočíme a ještě 15 minut grilujeme. Když už má jehněčí hnědou krustu, dáme ho ještě do trouby na 30 minut na 220 °C. Maso uvnitř by mělo být růžové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept