Indiánské kořeněné jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indiánské kořeněné jehněčí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Garam masala |
2,5 kg | Jehněčí kýta |
150 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Kurkuma |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 278,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 378,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Paprika mletá sladká, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indiánské kořeněné jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme vše kromě kýty a rozmixujeme to na pastu. |
2 | Jehněčí maso potřeme touto vytvořenou marinádou. Necháme 4 hodiny (nebo přes noc) v lednici. |
3 | Poté setřeme marinádu. Grilujeme na grilu 25 minut, poté otočíme a ještě 15 minut grilujeme. Když už má jehněčí hnědou krustu, dáme ho ještě do trouby na 30 minut na 220 °C. Maso uvnitř by mělo být růžové. |