Tvarohový moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový moučník
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | světluška |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (36%) |
ID receptu: | 64896 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
250 g | Tvaroh tučný |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 402,3mg |
Draslík | 100,2mg |
Vláknina | 118,4mg |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 159,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový moučník postup přípravy receptu:
1 | Utřeme žloutky, cukr a máslo do pěny. Přidáme tvaroh vaničku , polohrubou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Vmícháme ušlehaný sníh z bílků a vložíme těsto do vymazané a vysypané formy. Dozlatova upečeme a hotový moučník pocukrujeme. |
Poznámka
Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Snadné a rychlé pohoštění ke kávičce nebo dětem ke snídani. Moučník je jemný a vlhký. Nic vyschlého. Pekla jsem na 180 stupňů 30 min. Kdo má rád, může přidat rozinky.