Recept

Bažant pečený na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 649
Kategorie: Maso

Ingredience

3300 g Bažant obecný
150 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
200 g Slanina vepřová
30 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 219kJ
1% Sacharidy 2 g
64% Tuky 48 g
73% Sodík 1 g
138% Bílkoviny 78 g

Bažant pečený na slanině postup přípravy receptu:

1

Bažanty očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Poloviční dávkou slaniny protkneme prsa a stehna, osolíme je zevně i uvnitř a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.

2

Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na zbylé dávce slaniny, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Zastříkneme vodou, vložíme připravené bažanty, přidáme polovinu dávky másla, koření a za občasného přelévání pečeme doměkka. Během pečení doléváme vodu a dbáme, aby se šťáva a cibule nepřipálily. Staršího bažanta dusíme pod poklicí a teprve potom dopékáme.

3

Upečené maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, dosolíme a přidáme zbylé máslo pro zjemnění.

4

Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby a na talíř dáme pokaždé část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna) přelité necezenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept