Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Guláš 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64904
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
500 g Cibule
500 g Hovězí kližka
1 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Protlak rajčatový sterilovaný
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na ozdobu
1 ks Cibule červená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 448kJ
6% Sacharidy 21 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 212 mg
53% Bílkoviny 30 g
Guláš
  • Guláš
  • 1
  • Guláš
  • 2
  • Vložit obrázek

Guláš postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka.

2

Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.

3

Maso podáváme posypané kolečky červené cibule.

Poznámka

Jako přílohu podáváme knedlíky.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Guláš
To je guláš, jak má být. Přesně takhle ho dělám už několik let. Přílohu nechávám na stolovnících, buď knedlík nebo dušenou tarhoňu. Dobrota a palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept