Jednoduchý recept

Smetanová omáčka s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64906
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
4% Sacharidy 13 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 238 mg
18% Bílkoviny 10 g

Smetanová omáčka s vejci postup přípravy receptu:

1

Mouku opražíme v hrnci na másle, zalijeme kysanou smetanou a dobře provaříme.

2

Potom do omáčky rozklepneme celá vejce a omáčku dál vaříme bez míchání, aby vejce zůstala celá. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept