Nákyp z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z telecího masa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
160 g | Telecí plec |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Žemle tuková |
Na formu | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nákyp z telecího masa | |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 223,4mg |
Draslík | 313,3mg |
Vláknina | 614,4mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Telecí plec, Žemle tuková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme nasekanou petrželku, mleté telecí maso a sůl. Vše zlehka promícháme. |
2 | Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové nebo jiné vhodné formy. Formu dáme do většího kastrolu, který naplníme vodou do výšky asi 2cm. |
3 | Nákyp zapékáme v troubě asi 40 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrčička. |