Jednoduchý recept

Nákyp z telecího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64908
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Petržel - nať
160 g Telecí plec
1 ks Vejce slepičí
60 g Žemle tuková
Na formu
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
Nákyp z telecího masa
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
7% Sacharidy 24 g
37% Tuky 28 g
19% Sodík 372 mg
42% Bílkoviny 24 g

Nákyp z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme nasekanou petrželku, mleté telecí maso a sůl. Vše zlehka promícháme.

2

Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové nebo jiné vhodné formy. Formu dáme do většího kastrolu, který naplníme vodou do výšky asi 2cm.

3

Nákyp zapékáme v troubě asi 40 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept