Hašé z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hašé z telecího masa
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 g | Pšeničná krupice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí plec |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 432,2mg |
---|---|
Cholesterol | 214,7mg |
Draslík | 366,2mg |
Vláknina | 648,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hašé z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Telecí plec nakrájíme na kousky a podusíme, nejlépe bez tuku. |
2 | Měkké maso potom umeleme i s vydušenou šťávou. Osolíme, přidáme krupici a vše povaříme. Nakonec vmícháme vejce, které necháme jen srazit. |
3 | Před podáváním přidáme kousek čerstvého másla a nasekanou petrželku. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.