Jednoduchý recept

Krémová polévka z čerstvých rajčat

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64911
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 kávová lžička Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 952kJ
5% Sacharidy 20 g
18% Tuky 14 g
10% Sodík 206 mg
16% Bílkoviny 9 g

Krémová polévka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku, který postavíme do nádoby s vroucí vodou.

2

K rajčatům přisypeme mouku a dusíme asi 10 minut. Prolisujeme sítem a za stálého rychlého míchání teplou směs přidáváme do studeného mléka. Mírně osolíme, postavíme na plotnu a během ohřívání polévky přidáváme máslo.

3

Horkou polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept