Jednoduchý recept

Kuřecí tikka s kořeněnou rýží

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64913
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
50 g Hrášek mražený
150 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kari koření
4 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máta
100 g Okurka salátová
7 g Pepř černý mletý
140 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
50 g tikka pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
3% Sacharidy 10 g
9% Tuky 7 g
23% Sodík 460 mg
81% Bílkoviny 46 g

Kuřecí tikka s kořeněnou rýží postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nařízneme - na každé prso uděláme 3-4 zářezy. Dáme je do mísy, přidáme 50 g jogurtu a tikka pastu. Dobře promícháme a necháme 30 minut marinovat.

2

Nyní připravíme okurkovou raitu - okurku nakrájíme na kostičky a přidáme většinu máty a zbytek jogurtu. Osolíme, opepříme a dáme do lednice.

3

Rýži uvaříme podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme hrášek.

4

Kuřecí maso vyjmeme z marinády, zbylou marinádu z něj setřeme a spolu s cibulí nakrájenou na tenké plátky rozložíme na plechu. Pečeme 20 minut na 240 °C.

5

K rýži přidáme kari a nasekanou chilli papričku.

6

Rýži rozdělíme mezi čtyři talíře, přidáme kuřecí maso s opečenou cibulkou a okurkovou raitu. Posypeme zbylou mátou.

Poznámka

Tikka masala pasta je dostupná v obchodech, které mají sortiment se zahraničním zbožím. Je taková červená, používá se i na těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept